Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο στα 95,53 δολάρια

Έντονη μεταβλητότητα και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στο energy complex, εν όψει της αργίας την ερχόμενη Δευτέρα στην Αμερική (President’s Day).

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Έντονη μεταβλητότητα και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στο energy complex, εν όψει της αργίας την ερχόμενη Δευτέρα στην Αμερική (President’s Day).

Έτσι τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίου του αργού πετρελαίου αρχικά ενισχύθηκαν, συνεχίζοντας την χθεσινή κίνησή τους, και κινήθηκαν έως και τα 96.67 δολάρια, πριν υποχωρήσουν υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων σε αρνητικό έδαφος στα 94.66 δολάρια. Στο τέλος όμως της συνεδρίασης έκλεισαν στο μηδέν στα 95.53 δολάρια/βαρέλι, καθώς οι traders προετοιμάζουν τις θέσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα προϊόντα τώρα ενίσχυση έιχαμε για τη βενζίνη, όπου τα futures του Μαρτίου έκλεισαν στα 249.45 cents/gallon, με άνοδο 0.74%, ενώ υποχώρησε το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0.65% για να κλείσει στα 264.92 cents/gallon. Πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το φυσικό αέριο, το οποίο υποχώρησε κατά 1.37% και έκλεισε στα 8.652 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα για άλλη μια ημέρα είχαμε ενίσχυση της πλατίνας και νέο ιστορικό ρεκόρ στα 2084 δολάρια/ουγκιά, όπου η εντυπωσιακή κίνηση των τελευταίων ημερών έχει τραβήξει την προσοχή όλων και έχει προσελκύσει πολλά κερδοσκοπικά κεφάλαια στην αγορά αυτή. Η κίνηση αυτή της πλατίνας έχει προσφέρει στήριξη στις τιμές και των άλλων πολύτιμων μετάλλων, καθώς πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν άμεση ενίσχυση των τιμών τόσο του χρυσού όσο και του αργύρου, ακριβώς λόγω της ανόδου της πλατίνας.

Στην αγορά του χρυσού όμως τα συμβόλαια του Απριλίου ενώ στην αρχή της συνεδρίασης κινούνταν σε θετικό έδαφος και διαπραγματεύθηκαν έως και τα 919 δολάρια/ουγκιά, στη συνέχεια υποχώρησαν ξανά στην περιοχή των 900 δολαρίων, που αποτελεί ψυχολογικό και τεχνικό επίπεδο βραχυπρόθεσμης στήριξης, για να κλείσουν τελικά στα 906.3 δολάρια/ουγκιά με απώλειες της τάξεως του 0.49%. Αντίστοιχα κινήθηκε και το ασήμι, με τα συμβόλαια του Μαρτίου να υποχωρούν τελικά κατά 0.46% και να κλείνουν στα 17.175 δολάρια/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v