Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πάνω από 2% για το αργό σε χαμηλό πέντε μηνών

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε 2,4% χαμηλότερα, στα 47,66 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα κινήθηκε την Τρίτη η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι περιορίστηκε η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε 2,4% χαμηλότερα, στα 47,66 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Ωστόσο το ποσοστό συμμόρφωσης με τον στόχο της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής περιορίστηκε τον περασμένο μήνα στο 90% από 92% τον Μάρτιο.

Το πετρελαϊκό καρτέλ είχε υποσχεθεί να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για διάστημα έξι μηνών. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μείωσης της παραγωγής από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v