Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6μήνου το πετρέλαιο

Σε υψηλό εξαμήνου βρέθηκε το brent, στα 26,59 δολάρια το βαρέλι. Μετά τις δηλώσεις Αράβων αξιωματούχων, οι οποίοι δεν απέκλεισαν την πιθανότητα χρησιμοποίησης του μαύρου χρυσού ως μέσου πίεσης προς το Ισραήλ.

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το πρωινό της Τρίτης και διαμορφώνονται σε υψηλό εξαμήνου, ακολουθώντας την ένταση στη Μ. Ανατολή και τις ανησυχίες για το πώς μπορεί αυτή να επηρεάσει την παγκόσμια παραγωγή μαύρου χρυσού.

Στην αποκλιμάκωση της τιμής δεν συνεισφέρουν οι αραβικές αντιδράσεις στην ισραηλινή επέμβαση στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε πως το πετρέλαιο είναι ”όπλο” και πως ”πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους Αραβες ως μέσο πίεσης, ώστε να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τις θέσεις τους πέριξ του αρχηγείου του Γ. Αραφάτ”.

Με την άποψη αυτή φαίνεται να συντάσσεται και ο Σ. Χουσεϊν, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ”οικονομικά αντίποινα προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, μέσω των πετρελαϊκών τιμών”.

Στα 26,59 δολάρια το βαρέλι κινείται το brent καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 0,67%, ενώ στα 26,96 δολάρια το βαρέλι βρίσκεται το NYMEX. Στα 303,05 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνεται ο χρυσός, σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v