Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου

Εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας υψηλό εξαμήνου, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντασης στη Μ. Ανατολή. Ανοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, που λειτουργεί ως ”καταφύγιο”.

Εξακολουθούν να ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας υψηλό εξαμήνου, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντασης στη Μ. Ανατολή και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει στην παγκόσμια παραγωγή.



Η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 26,66 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας αύξηση 0,73%, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 27,02 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,14%.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα επίπεδα των 300 δολαρίων η ουγκιά. Ειδικότερα η τιμή του διαμορφώνεται στα 305,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 2%. Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η άνοδος της τιμής του χρυσού οφείλεται στην εντεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, αφού όπως επισημαίνουν, ο χρυσός πάντα αποτελούσε ένα από τα ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια.

”Το Ιράκ είναι έτοιμο να σταματήσει αμέσως τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ, από κοινού με το Ιράν και με όλες εκείνες τις χώρες που θα αποφασίσουν να κάνουν το ίδιο και χωρίς να περιμένει ομόφωνη απόφαση από όλες τις ισλαμικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες’’, δήλωσε ιρακινός υπουργός.

Το ιρακινό κυβερνών κόμμα Μπάαθ κάλεσε χθες τις αραβικές χώρες να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ως ’’όπλο’’ κατά του Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Αλλά και ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαράζι δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να καταφύγει η χώρα του στο μέτρο αυτό για να αναγκαστούν οι ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ ώστε να αποχωρήσουν οι ισραηλινοί στρατιώτες από τα παλαιστινιακά εδάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v