Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σπάει” τα ρεκόρ η τιμή του πετρελαίου (update)

Σε νέο υψηλό εξαμήνου διαμορφώνεται η τιμή του μαύρου χρυσού, αγγίζοντας και τα 28 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης προτού υποχωρήσει στα 27,72, καθώς κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή. Στα 306 δολάρια ο χρυσός.

Άγγιξε τα 28 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μαύρου χρυσού στην αγορά της Νέας Υόρκης πριν υποχωρήσει πάλι στα 27,72, καταγράφοντας νέο υψηλό εξαμήνου, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται.

Ενώ οι διαμάχες συνεχίζονται γύρω από το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στην πόλη της Ραμάλα, ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ, Αμντούλ-Καλέγκ, ανακοίνωσε ότι η Βαγδάτη είναι έτοιμη να σταματήσει την αποστολή πετρελαϊκών προμηθειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν το Ιράν πράξει το ίδιο.

Σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε τη Δευτέρα το κυβερνών κόμμα του Ιράκ, Μπαάθ, καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως όπλο στη μάχη εναντίον του εχθρού (Ισραήλ).

Η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατακόρυφα πάνω από τα 27 δολάρια το βαρέλι, στα 27,72, ενώ το brent στην αγορά του Λονδίνου διαμορφώνεται στα 27,18 δολάρια, καταγράφοντας νέο υψηλό εξαμήνου.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα επίπεδα των 300 δολαρίων η ουγκιά. Ειδικότερα η τιμή του διαμορφώνεται στα 306,05 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο υψηλότερη του 2%. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η άνοδος της τιμής του χρυσού οφείλεται στην εντεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v