Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό τα 10ετή yield 5 ευρωπαϊκών χωρών

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου και οι προσδοκίες από την ΕΚΤ. Ιστορικό χαμηλό στις 10ετείς αποδόσεις Γαλλίας, Βελγίου, Φινλανδίας, Αυστρίας και Ολλανδίας. Σταθεροποιητικά τα ελληνικά χαρτιά.

Έντονη είναι η αντίδραση των αγορών στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που κρίνει «επί της αρχής»  νόμιμο το πρόγραμμα αγοράς ομόλογων ΟΜΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με αυτή τη στηρικτική δικαστική απόφαση και καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για μεγάλες κινήσεις στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου, οι επενδυτές τοποθετούνται αναλόγως. Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι άλλωστε δήλωσε σήμερα πως η ΕΚΤ χρειάζεται να ακολουθήσει επεκτατική νομισματική πολιτική, ενώ πολλά στελέχη της ευρωτράπεζας, με δηλώσεις τους, προετοιμάζουν τις τελευταίες ημέρες το έδαφος για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Έτσι, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Γαλλίας, Βελγίου, Φινλανδίας, Αυστρίας και Ολλανδίας υποχωρούν σε ιστορικό χαμηλό. Το 10ετές yield της Ισπανίας διαμορφώνεται στο 1,624% και της Ιταλίας στο 1,775%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του τριετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 10,269%, του πενταετούς στο 9,692% και του 10ετούς στο 9,094%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v