Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα στην απόδοση του 3ετούς ομολόγου στο 14%

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ευρωπαίων εταίρων για το χρέος. Άνοδος έως και 2 ποσοστιαίες μονάδες για την απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου, υψηλότερα τα yields των τίτλων της ευρωπεριφέρειας.

Πάνω και από το 14% έφτασε να κινείται η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου, ενώ «τσιμπάνε» λίγο τα yields και των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου έφτασε να ενισχύεται έως και 2 ποσοσταίες μονάδες, ξεπερνώντας το 14%, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο 13,73%, η απόδοση του 5ετούς κινείται στο 11,54% και του 10ετούς στο 9,45%.

Η Ευρώπη, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πρόθυμη να δώσει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα να αποπληρώσει τα χρέη της, όμως δεν θα υποκύψει στις απαιτήσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του χρέους.

Ο θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Ελλάδας αποτέλεσε ισχυρό σοκ για την υπόλοιπη ευρωζώνη, όπου τα δεξιά κατεστημένα κόμματα –που προωθούν τις πολιτικές της δημοσιονομικής πειθαρχίας- χρειάζεται να επανεξετάσουν τη θέση τους, υπό τον φόβο ανόδου και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,57%, του ισπανικού στο 1,40% και του πορτογαλικού στο 2,17%. Εδώ, πάντως, το sell-off περιορίζεται από την προοπτική του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Στο 0,39% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,021% του 5ετούς και στο -0,14% του 2ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v