Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο πιο χαμηλό σημείο από τις 13 Δεκεμβρίου το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, που διατηρείται στο 4,22%, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις του Brexit.

Σε χαμηλό μήνα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινούνται χαμηλότερα την Πέμπτη, μετά τη χθεσινή άνοδο, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές που αφορούν το Brexit, ενώ το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες στάθηκε εμπόδιο στη δημοσίευση οικονομικών δεδομένων της χώρας.

Η Βρετανία παραμένει στο επίκεντρο, μετά τη νίκη της βρετανίδας Πρωθυπουργού στην ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη. Παρ’  όλα αυτά, παραμένει η αβεβαιότητα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 0,22%, του βρετανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς ανοδικά, κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,31%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου επίσης –κατά 1,7 μονάδα βάσης- στο 2,77%, ενώ του ισπανικού 10ετούς με μικρή καθοδική κατεύθυνση, κυμαίνεται στο 1,37%.

Στο πιο χαμηλό σημείο από τις 13 Δεκεμβρίου η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που διατηρείται 4,22%, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Μία μονάδα βάσης χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο το επιτόκιο του 5ετούς, στο 3,14%.

Το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 1,4 μονάδα βάσης, στο 2,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v