Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αντίποινα από την Κίνα καταγγέλλουν αμερικανικές εταιρείες, που σκέφτονται μετεγκατάσταση, εν μέσω κορύφωσης της εμπορικής διαμάχης. Πιέσεις στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό για το Brexit. Δεν καταρρέει η κυβέρνηση, τονίζει ο Ιταλός αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Καθοδικά κινούνται τις μεσημεριανές ώρες τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές παρακολουθούν τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας που έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της τεχνολογίας.

*Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,4%

*Στο Λονδίνο ο FTSE 100 αμετάβλητος

*Στο Παρίσι ο CAC χαμηλότερα κατά 0,5%

*Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,3%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης κατά 0,7%

*Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται καθοδικά κατά 0,2%

Παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και για τους πελάτες της από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η άδεια που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Η κινεζική εταιρία τεχνολογίας Huawei επιβεβαίωσε την δέσμευσή της για την πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας 5G «με ευρωπαϊκό τρόπο» στην διάρκεια μιας συζήτησης που έγινε στις Βρυξέλλες και στο κέντρο που διαθέτει η εταιρία, για την κυβερνοασφάλεια (Huawei Cybersecurity Transparency Center).

«Η τεχνολογία 5G της Huawei έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ανάγκες και προκλήσεις», δήλωσε ο Αβραάμ Λιου εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχει επιπτώσεις στις αμερικανικές εταιρείες στην Κίνα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, περίπου το 47% των μελών του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, καθώς και μία παρόμοια επαγγελματική ομάδα με έδρα τη Σανγκάη υποστηρίζουν ότι δέχονται αντίποινα όπως πιο αργό εκτελωνισμόπερισσότερους ελέγχους και καθυστερήσεις στις εγκρίσεις αδειών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό και στις εξελίξεις του Brexit, κορυφαία στελέχη της Επιτροπής 1922 των Τόρις θα κάνουν σήμερα μια ακόμη προσπάθεια για να οδηγήσουν τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό σε νέα ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με που δημοσίευσε αργά χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές κορυφώνονται οι προεκλογικές καμπάνιες και οι εντάσεις. Η κυβέρνηση δεν θα καταρρεύσει μετά τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου, σημείωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια να ησυχάσει τους φόβους για επικείμενη πολιτική κρίση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της Λέγκα είπε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει για τέσσερα χρόνια, επειδή έκανε καλή δουλειά», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v