Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 13,6 μονάδες βάσης, στο 2,41%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 10 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,26%.

Συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Μεγάλη πτώση σημειώνεται στο ελληνικό κόστος δανεισμού, με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να σημειώνουν «βουτιά».

Του 10ετούς υποχωρεί 13,6 μονάδες βάσης, στο 2,41%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 10 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,26%. 

Eνισχυμένα και τα ιταλικά ομόλογα μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις Βρυξέλλες να δίνουν μία εβδομάδα παράταση στη Ρώμη για να αποφασίσει τις κινήσεις της και να αποφύγει τη διαδικασία επί παραβάσει που θα οδηγήσει σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αξιωματούχος της ΕΕ, μιλώντας ανώνυμα, σημείωσε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση αυτή την εβδομάδα, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Ρώμη και να λάβει επαρκείς δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 6,4 μονάδες βάσης, στο 2,09%.

Είχε προηγηθεί ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά yields την Παρασκευή, μετά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα Ιουνίου της ευρωζώνης, τα οποία ήταν κάπως βελτιωμένα, ωστόσο όχι τόσο καλά ώστε να αλλάξουν τις προσδοκίες της αγοράς για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα και σε αντίθεση, συγκρατημένες κινήσεις σημειώνονται στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Του γερμανικού υποχωρεί 1,2 μονάδα βάσης, στο μείον 0,29%, ενώ του γαλλικού κατά 2,3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,02%.

Η απόδοση του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται καθοδικά κατά 3,1 μονάδες βάσης, στο 0,41%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 1,9 μονάδα βάσης, στο 2,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v