"Συμπάσχει" η Wall Street με τις ευρωαγορές

Την αρνητική αντίδραση των ευρωαγορών στην ομιλία Ντράγκι ακολουθούν οι δείκτες της Wall Street. Διόρθωση για Dow Jones και S&P 500 μετά τα πολλαπλά ρεκόρ. Στα εγχώρια στατιστικά στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον.

Με μικτές αντιδράσεις παρακολουθούν οι δείκτες της Wall Street τις εξελίξεις από το πιστωτικό μέτωπο της ευρωζώνης, αλλά και τα εγχώρια στατιστικά για τα ην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 17.842 μονάδες, ο S&P κινείται 0,35% χαμηλότερα τις 2.067 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,05% στις 4.772 μονάδες.

Τόσο ο δείκτης S&P 500 όσο και ο Dow έκλεισαν χθες σε ιστορικά υψηλά, κατακτώντας ο πρώτος το 48ο και ο δεύτερος το 33ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς.

Οι κινήσεις σήμερα είναι ελαφρώς διορθωτικές και σταθεροποιητικές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή σημαντική ανακοίνωση για την αμερικανικη απασχόληση.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας και επανήλθαν κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 300.000, στις 297.000. Τα εβδομαδιαία αυτά μεγέθη για την ανεργία αποτελούν «πρόγευση» για την κρίσιμη ανακοίνωση των συνολικών στοιχείων για την απασχόληση και την ανεργία Νοεμβρίου, αύριο Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ για την πιστωτική στρατηγική της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης και τα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών αντιδρούν με σημαντικές απώλειες στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, ο οποίος διαμήνυσε ότι η κεντρική τράπεζα, αν και είναι έτοιμη να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την πάταξη του κινδύνου αποπληθωρισμού, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόσθετες κινήσεις τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος.

Επιστρέφοντας στην Νέα Υόρκη, κινητικότητα προκαλούν στο επιχειρηματικό μέτωπο, τα αποτελέσματα των κορυφαίων επιχειρήσεων Barnes & Noble, Dollar General, Sears και Kroger.

Στις υπόλοιπες αγορές, ξεχώρισε η εκτίναξη 4,3% του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, στον απόηχο της αναβάθμισης των προοπτικών για την κινεζική οικονομία.

Ήπιες είναι η διακυμάνσεις στις τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου και του χρυσού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v