Ηπια διόρθωση από τα ρεκόρ στην Wall Street

Οι ελληνικές εξελίξεις βελτιώνουν την ψυχολογία στα δυτικά χρηματιστήρια, αλλά τα κέρδη στην Wall Street είναι περιορισμένα εξαιτίας εγχώριων απογοητευτικών macro.

Η ελπίδα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών υποστηρίζει βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στα δυτικά χρηματιστήρια.

Στην Νέα Υόρκη κινητικότητα προκαλούν στην Wall Street και οι πλούσιες στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,26% στις 18.000 μονάδες, ο S&P που χθες αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ εμφανίζει πτώση 0,26% στις 2.094 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 4.892 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με θετικά πρόσημα, καθώς φημολογήθηκε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν και σήμερα κέρδη στον απόηχο των ελληνικών εξελίξεων.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι οι τιμές χονδρικής παρουσίασαν μείωση ρεκόρ 0,8% τον Ιανουάριο, εξαιτίας της πρωτοφανούς πτώσης στο ενεργειακό κόστος.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση, κοντά στο 0,4%. Ενδειξη αδυναμίας για την δραστηριότητα στην αμερικανική βιομηχανία αποτέλεσε και η μικρή πτωτική αναθεώρηση των μεγεθών των τεσσάρων τελευταίων μηνών. 

Στο επίκεντρο τίθεται η κοινοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιανουαρίου της κεντρικής τράπεζας, από τα οποία αναμένονται ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της Fed.

Πλούσια είναι η συνεδρίαση σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις κερδοφορίας δ΄ τριμήνου. Η Hilton Worldwide Holdings, η DISH Network, η Virgin America, η SolarCity, η Marathon Oil και η Marriott International.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στις αγορές εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1% ενώ και το συμβόλαιο του χρυσού κινείται πτωτικά.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στις αγορές εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1% ενώ και το συμβόλαιο του χρυσού κινείται πτωτικά. Η τιμή του πολυτίμου μετάλλου, που υποχώρησε χθες 1,5% εμφανίζει σήμερα επιπλέον πτώση 2 δολαρίων.

Η επενδυτική διάθεση για κίνδυνο πιέζει το κίτρινο μέταλλο, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η έναρξη της εορταστικής περιόδου για την κινεζική πρωτοχρονιά, που προβλέπεται να περιορίσει την ζήτηση στην φυσική αγορά του χρυσού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v