Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά. Πιέσεις δέχονται οι πετρελαικές εταιρίες. Στο προσκήνιο και η FED που συνεδριάζει την Τετάρτη. Απώλειες καταγράφει και ο χρυσός.

Μικτές τάσεις επικρατούν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, ενώ νωρίτερα η αμερικανική αγορά σημείωσε πτώση, ακολουθώντας την υποχώρηση του πετρελαίου.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2%, στις 17.247 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,14%, στις 4.755 μονάδες. Στις 2020 μονάδες ο S&P, που κινείται σταθεροποιητικά (-0,06%)

Οι ενεργειακές εταιρίες δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις σήμερα, με τις μετοχές των ExxonMobil, Transocean, Southwestern Energy να καταγράφουν πτώση άνω του 3%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η FED που συνεδριάζει την Τετάρτη. Οι ενεργειακές εταιρίες δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις σήμερα, με τις μετοχές των ExxonMobil, Transocean, Southwestern Energy να καταγράφουν πτώση άνω του 3%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η FED που συνεδριάζει την Τετάρτη. Αναλυτές της αγοράς δεν αναμένουν εκπλήξεις και προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων. Σημειώνεται ότι η FED προχώρησε το Δεκέμβριο του 2015 σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δέκα ετών.

Στο εταιρικό μέτωπο κέρδη υψηλότερα του 8% καταγράφει η Starwood καθώς η εταιρία δέχθηκε πρόταση εξαγοράς ύψους 13 δισ. δολαρίων.

Κινητικότητα και για την Blackstone με αφορμή την είδηση ότι προχωρά σε πώληση ακινήτων σε κινεζική εταιρία.

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί κατά περίπου 4%, στα επίπεςδα των 37 δολαρίων. Αιτία, σύμφωνα με δημοσίευματα, η άρνηση του Ιράν να συμφωνήσει σε πάγωμα της παραγωγής του. Αντίθετα η Τεχαράνη ανέφερε ότι θα αυξάνει την παραγωγή μέχρι να φτάσει τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Απώλειες και για τον χρυσό με την τιμή του στα 1.246 δολάρια ανά ουγκιά.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με την σχέση ανταλλαγής στα επίπέδα του 1,11.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v