Wall Street: Περιορίστηκαν οι απώλειες στο φίνις

Σε αρνητικό έδαφος, αλλά με σημαντικά περιορισμένες τις απώλειες, έκλεισαν τελικά οι δείκτες της Wall Street. Της πτώσης ηγήθηκαν ο τεχνολογικός κλάδος και ο κλάδος της υγείας, ενώ το κλίμα επιβαρύνθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία για καταναλωτικές δαπάνες και PMI. Μηνιαία άνοδος 0,5% για τον Dow.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα και του κλάδου της υγείας να ηγούνται της υποχώρησης, αν και οι απώλειες των δεικτών περιορίστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης VIX, που θεωρείται ο καλύτερος δείκτης για την «μέτρηση» του φόβου στην αγορά, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10% για να αγγίξει προς στιγμήν τις 17,09 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου.

Τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις καταναλωτικές δαπάνες και τον Chicago PMI δεν βοήθησαν το κλίμα.

Ο δείκτης Chicago PMI διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 50,4, χαμηλότερα του αναμενόμενου, ενώ η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών ήταν αναιμική, μόλις 0,1%, παρά την αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,4%.

Ο δείκτης Dow Jones, που έφτασε να υποχωρεί έως και 1%, έκλεισε τελικά χαμηλότερα κατά 0,28% στις 17.780 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 0,48% χαμηλότερα στις 2.065 μονάδες, ενώ με απώλειες 0,62% έκλεισε ο δείκτης Nasdaq στις 4.775 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,3%, με 1,3% ο S&P 500 και με 2,7% ο Nasdaq, ωστόσο σε μηνιαία βάση οι Dow Jones και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0,5% και 0,3%, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 1,9%.

Η Apple διεύρυνε τις απώλειές της, αγγίζοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 92 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Αυγούστου του 2015, με την μετοχή να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 11%.

Η μετοχή της Amazon κατέγραψε άνοδο περίπου 10%, μετά την ανακοίνωση κερδών για το α' τρίμηνο του έτους, ενώ και οι μετοχές της LinkedIn κινήθηκαν ανοδικά μετά την εκτίναξη των αποτελεσμάτων της και την αναβάθμιση του outlook για το σύνολο του έτους.

Μικρά κέρδη για την μετοχή της Exxon Mobil, ενώ λίγο χαμηλότερα υποχώρησαν οι μετοχές της Chevron, λόγω των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,8% έναντι του ευρώ στα 1,1453 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό 15 εβδομάδων καθώς 2,19% στα 1.294 δολ./oz, ενώ η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 45,98 δολάρια, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώνονταν στο 1,823%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v