Kέρδη στη Wall με τα macro στο επίκεντρο

Μικρή άνοδο καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον δείκτη ISM στο προσκήνιο. Υποχωρεί το πετρέλαιο, πάνω από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός. Ενισχύεται υψηλότερα των 1,15 το ευρώ συγκριτικά με το δολάριο.

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα του μήνα, με τα μακροοικονομικά στοιχεία στο προσκήνιο.

Ο δείκτης ISM υποχώρησε στο 50,8 τον Απρίλιο από 51,8 τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα οι κατασκευαστικές δαπάνες του έτρεξαν με ρυθμό 0,3% το Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,5%.

Στο εταιρικό μέτωπο μικρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Halliburton και Baker Hughes, οι οποίες ανακοίνωσαν πως δεν θα προχωρήσουν τελικά σε συμφωνία ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Κινητικότητα για τον τίτλο της Amazon μετά τα θετικά σχόλια του δισεκατομμυριούχου W. Buffet για την εταιρία.

Σταθεροποιητικά ο τίτλος της Apple στον απόηχο έρευνας που κατέδειξε ότι οι πωλήσεις tablet παγκοσμίως υποχώρησαν στο α΄ τρίμηνο.

Μικρές απώλειες για την Berkshire Hathaway, που ανακοίνωσε πτώση εσόδων και αύξηση κερδών.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς και κυμαίνεται στα επίπεδα των 45 δολαρίων ανά βαρέλι. Κέρδη καταγράφει ο χρυσός με την τιμή του να ξεπερνά τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις ισοτιμίες, το ευρώ ενισχύεται συγκριτικά με το αμερικανικό νόμισμα με την σχέση ανταλλαγής στα 1,15. Το δολάριο βρίσκεται σε χαμηλό 18 μηνών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 106 γεν.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 17.845 μονάδες με άνοδο 0,40%, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,37%, στις 2.072 μονάδες. Οριακή άνοδος 0,13% για τον Nasdaq στις 4.781 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v