Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σαφάρι” ευκαιριών στήριξε τη Wall

Σε θετικό έδαφος και με αξιοσημείωτα κέρδη έκλεισε η αμερικανική αγορά, καθώς υπερίσχυσαν τελικώς οι αγοραστές σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα που σηματοδοτήθηκε από τις πιέσεις λόγω Cisco και Wal Mart, αλλά και τις τοποθετήσεις επενδυτών σε ευκαιρίες μετά από τριήμερη πτώση στην αγορά. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η αμερικανική αγορά, καθώς υπερίσχυσαν τελικώς οι αγοραστές σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα που σηματοδοτήθηκε από τις πιέσεις λόγω Cisco και Wal Mart, αλλά και τις τοποθετήσεις επενδυτών σε ευκαιρίες μετά από τριήμερη πτώση στην αγορά.



Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.247 μονάδες με άνοδο 0,38%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,63%, στις 2.293,03 μονάδες. Κέρδη 0,79% για τον S&P 500, στις 1.336,9 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ σταδιακά το κλίμα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν και εμφανίστηκε κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον σε μετοχές που έχουν πιεστεί ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι 24 κινήθηκαν υψηλότερα, με ισχυρότερα κέρδη για την Home Depot και σημαντικές απώλειες για την Hewlett Packard.

”Υπάρχουν εκπτώσεις τιμών σε αυτά τα επίπεδα και υπάρχουν πάντοτε αγοραστές με βάση την αξία” σημειώνει ο Anthony Conroy, αναλυτής της BNY ConvergEx.

”Ιστορικά, οι μετοχές αποτιμώνται με Ρ/Ε 18-24 και στην παρούσα φάση, τα Ρ/Ε διαμορφώνονται περί το 14-15. Όταν κοιτάς τέτοια νούμερα, υπάρχει λόγος να επενδύσεις σε μετοχές”, τόνισε.

Στην αγορά, η μετοχή της Wal Mart έκλεισε τελικώς με κέρδη παρά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις Ιανουαρίου ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,5%, πολύ χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Πτωτικά κινήθηκαν ωστόσο οι περισσότερες μετοχές λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση ισχνών πωλήσεων τον Ιανουάριο.

Σε θετικό έδαφος πέρασε και ο τίτλος της Cisco Systems μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης της εταιρίας για αύξηση των εσόδων κατά 10% στο γ’ οικονομικό τρίμηνο έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 15%. Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 7%.

Κέρδη εμφάνισε η μετοχή της Pepsico μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 5,35%, στα 15,05 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 0,08%, στα 12,36 δολάρια. Πτώση 1,7% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 41,91 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,58%, στις 5.724,1 μονάδες, ενώ ο DAX 30 έχασε 1,66%, στις 6.733,72 μονάδες. Απώλειες 1,92% για τον CAC 40, στις 4.723,8 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v