Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η αμερικανική αγορά μετά από το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα, εν μέσω περιορισμένων οικονομικών ή εταιρικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των επενδυτών από τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας και των τραπεζών. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η αμερικανική αγορά μετά από το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα, εν μέσω περιορισμένων οικονομικών ή εταιρικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των επενδυτών από τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας και των τραπεζών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέγραψε αξιοσημείωτα κέρδη μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σε μια κίνηση που αποδόθηκε σε ”κυνήγι” ευκαιριών στα χαμηλότερα επίπεδα αποτιμήσεων.

Ωστόσο, σήμερα, εν μέσω περιορισμένης ειδησεογραφίας από το οικονομικό ή το εταιρικό μέτωπο, η αγορά επιστρέφει σε πτωτικό μονοπάτι, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε πιθανά στοιχεία για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, από ομιλίες αξιωματούχων της Federal Reserve.

Στην αγορά, ισχυρή πτώση 11% εμφανίζει ο τίτλος της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων MBIA μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατά 1 δισ. δολάρια από 750 εκατ. δολάρια, σε μια εξέλιξη που μειώνει την αξία των μετοχών, αλλά αναμένεται να ισχυροποιήσει το ενδεχόμενο διατήρησης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της εταιρίας.

Κέρδη για τον τίτλο της McAfee, καθώς η πτώση 63% στα κέρδη που ανακοίνωσε, υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδος και για τον τίτλο της Coca Cola μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Bear Sterns σε ”outperform” λόγω των καλών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.215 μονάδες με απώλειες 0,26%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,43%, στις 2.302 μονάδες. Πτώση 0,17% για τον S&P 500, στις 1.334 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,35%, στις 5.733 μονάδες, ενώ ο DAX 30 καταγράφει άνοδο 0,40%, στις 6.757 μονάδες. Απώλειες 0,49% για τον CAC 40, που κινείται στις 4.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v