Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι πιέσεις στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ή οικονομικών ειδήσεων, το ενδιαφέρον εστιάζεται και πάλι στην πορεία της οικονομίας. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας και μετά την χθεσινή ανοδική αντίδραση, καθώς ελλείψει σημαντικής επιχειρηματικής ή οικονομικής ειδησεογραφίας οι επενδυτές επικεντρώνονται στα σημάδια επιβράδυνσης που εμφανίζει η οικονομία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, αδιάφορους φαίνεται να άφησε τους επενδυτές η υψηλότερη των εκτιμήσεων βελτίωση που εμφάνισαν τα αποθέματα των επιχειρήσεων χονδρικής στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο κατά 1,1%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,3%, που είναι και η μεγαλύτερη βελτίωση από τον Αύγουστο του 2006.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.109,71 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,12%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,17% και διαμορφώνεται στις 1.321,25 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος ”γύρισε” και ο Nasdaq, ο οποίος κινείται 0,50% χαμηλότερα, στις 2.280,54 μονάδες.

Σε ότι αγορά τις επιμέρους μετοχές, ανοδικά κινείται ο τίτλος της Coca Cola, μετά την αναβάθμιση της σύστασής του από την Bear Stearns σε ”outperform” από ”peer perform”, καθώς και αυτός της McDonald’s χάρη στις πωλήσεις Ιανουαρίου.

Από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, εκτός από αυτήν της Amazon.com που καταγράφει σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για αγορά ιδίων μετοχών έως του ποσού του 1 δισ. δολαρίων, ενισχυμένοι εμφανίζονται και οι τίτλοι των Microsoft και Hewlett-Packard.

Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της McAfee, καθώς η υποχώρηση κατά 63% της κερδοφορίας της στο τρίμηνο ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανοδικά κινείται επίσης ο τίτλος της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων MBIA, μετά την ανακοίνωση αύξησης κεφαλαίου κατά 1 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στο ΑΑΑ.

Εν τω μεταξύ, με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,05% και έκλεισε στις 5.784 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,50% και διαμορφώθηκε στις 6.767,28 μονάδες, ενώ αντίθετα στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,30% και έκλεισε στις 4.709,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v