Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall μετά τον Bernanke

Απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, διακόπτωντας έτσι το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν από τις αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για οικονομική ανάπτυξη και επιτόκια. Σε ήπιες απώλειες γύρισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, διακόπτωντας έτσι το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν από τις αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke για οικονομική ανάπτυξη και επιτόκια.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Federal Reserve ενήργησε επιθετικά και είναι έτοιμη για περαιτέρω κινήσεις.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας τόνισε πως η Fed θα δράσει ”έγκαιρα” και ”θα παράσχει επαρκή εξασφάλιση από τους κινδύνους που απειλούν την οικονομική ανάπτυξη”.

Στην κατάθεσή του, ο κεντρικός τραπεζίτης σημειώνει επίσης ότι βλέπει ”βελτίωση” της οικονομίας μετά από μια περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, αν και σημείωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας.

Όπως σημείωσε, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα κινηθεί με νωθρούς ρυθμούς για μια περίοδο, έως ότου οι επιπτώσεις από τις μειώσεις επιτοκίων και τα δημοσιονομικά μέτρα περάσουν στην πραγματική οικονομία”.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.436 μονάδες με απώλειες 0,92%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,07%, στις 2.348 μονάδες. Απώλειες 0,84% για τον S&P 500 στις 1.365 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,30%, στις 5.862 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει πτώση 0,38%, στις 6.947 μονάδες. Απώλειες 0,32% για τον CAC 40, στις 4.840 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v