Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη με αρωγή Buffett στη Wall

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τις μετοχές των τραπεζών να τίθενται στο προσκήνιο μετά την είδηση ότι ο Warren Buffett προσφέρθηκε να επανασφαλίσει χαρτοφυλάκια ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων. Ράλι στις ευρωαγορές.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τις μετοχές των τραπεζών να τίθενται στο προσκήνιο μετά την είδηση ότι ο Warren Buffett προσφέρθηκε να επανασφαλίσει χαρτοφυλάκια ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και μετά την αρχική αδυναμία της αγοράς λόγω των διαγραφών ενεργητικού της AIG, η αγορά ανέκαμψε κυρίως λόγω εμφάνισης επενδυτικών ευκαιριών, μετά την ισχυρή πτώση των τελευταίων ημερών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η είδηση της ημέρας είναι η στήριξη που προσφέρει ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett στους ασφαλιστές ομολόγων, οι οποίοι τέθηκαν στο επίκεντρο τις δυο τελευταίες εβδομάδες λόγω σεναρίων πιθανής πιστοληπτικής υποβάθμισης, πυροδοτώντας πιθανώς νέες διαγραφές ενεργητικού στις τράπεζες.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Buffett τόνισε ότι η Berkshire Hathaway έκανε προσφορά να προχωρήσει σε επανασφάλιση χαρτοφυλακίων δημοτικών ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο τίθεται και ο τίτλος της General Motors, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 722 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, αλλά κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση. Ωστόσο, η αγορά επικεντρώνεται στη νέα συμφωνία με τα συνδικάτα και σε πιθανή μείωση του εργατικού δυναμικού.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.306 μονάδες με άνοδο 0,53%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,64%, στις 2.335 μονάδες με κέρδη 0,64%. Άνοδος 0,11% για τον S&P 500 στις 1.346 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,94, στις 5.818 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 2,36%, στις 6.902 μονάδες. Κέρδη 2,12% για τον CAC 40, στις 4.781 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v