Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall με τις τράπεζες στο προσκήνιο

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με ”αιχμή” τους τραπεζικούς τίτλους μετά την έμπρακτη εμπιστοσύνη που εξέφρασε ο επενδυτής Warren Buffett, με πρόταση επανασφάλισης χαρτοφυλακίων ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων. Με κέρδη άνω του 3% έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με ”αιχμή” τους τραπεζικούς τίτλους μετά την έμπρακτη εμπιστοσύνη που εξέφρασε ο επενδυτής Warren Buffett, με πρόταση επανασφάλισης χαρτοφυλακίων ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων.

Η είδηση της ημέρας είναι η στήριξη που προσφέρει ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett στους ασφαλιστές ομολόγων, οι οποίοι τέθηκαν στο επίκεντρο τις δυο τελευταίες εβδομάδες λόγω σεναρίων πιθανής πιστοληπτικής υποβάθμισης, πυροδοτώντας πιθανώς νέες διαγραφές ενεργητικού στις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των τραπεζών οδηγούν τη σημερινή ανάκαμψη στη Wall, με σημαντικά κέρδη άνω του 3% για τις Citigroup, American Express, JP Morgan.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Buffett τόνισε ότι η Berkshire Hathaway έκανε προσφορά να προχωρήσει σε επανασφάλιση χαρτοφυλακίων δημοτικών ομολόγων ύψους 800 δισ. δολαρίων, τα οποία ελέγχουν στην παρούσα φάση εταιρίες ασφάλισης ομολόγων (monoliners) όπως η MBIA, η Ambac και η FGIC.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση της Berkshire, εάν γίνει αποδεκτή, θα της δώσει μερίδιο 33% στην αγορά ασφάλισης χρέους.

Στο επίκεντρο τίθεται και ο τίτλος της General Motors, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 722 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, αλλά κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση. Ωστόσο, η αγορά επικεντρώνεται στη νέα συμφωνία με τα συνδικάτα και σε πιθανή μείωση του εργατικού δυναμικού.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.432 μονάδες με άνοδο 1,57%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,76%, στις 2.337 μονάδες. Άνοδος 1,23% για τον S&P 500 στις 1.355 μονάδες.

Το ράλι στη Νέα Υόρκη οδήγησε τις ευρωαγορές σε κλείσιμο με ισχυρότατα κέρδη. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 εκτινάχθηκε 3,54% υψηλότερα, στις 5.910 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημείωσε κέρδη 3,33%, στις 6.967,84 μονάδες. Κέρδη 3,37% για τον CAC 40, στις 4.840,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v