Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ράλι” στη Wall Street

Η απροσδόκητη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ έδωσε ”έναυσμα” για μπαράζ τοποθετήσεων σε τίτλους, χαρίζοντας στη Wall κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. ”Αιχμή” της ανόδου ο Nasdaq, κέρδη 179 μονάδων για το Dow. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η απροσδόκητη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ έδωσε ”έναυσμα” για μπαράζ τοποθετήσεων σε τίτλους χαρίζοντας στη Wall κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Αιχμή της ανόδου ο Nasdaq. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι λιανικές πωλήσεις ”έτρεξαν” με ρυθμό 0,3% ”διασκεδάζοντας”, τουλάχιστον προσωρινά όπως εξηγούν οι αναλυτές, τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου. Σημειώνεται ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 0,3%, ενώ το Δεκέμβριο είχαν καταγράψει πτώση 0,4%.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι τεχνολογικοί τίτλοι με αιχμή τη μετοχή της Applied Materials η οποία σημείωσε κέρδη της τάξεως του 9% καθώς ανακοίνωσε κέρδη ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος και η Microsoft μετά το δημοσίευμα ότι η Google αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη Yahoo!, ενώ η εντεινόμενη φημολογία για πιθανή ”συνεργασία” της τελευταίας με τη News Corp χάρισε κέρδη στη μετοχή της Yahoo!. Όπως αναφέρεται σχετικά, ένα πιθανό deal μεταξύ των δύο εταιριών θα περιελάμβανε την αγορά του 20% της Yahoo! από τη News Corp.

Στο μεταξύ ημερήσια κέρδη 0,6% σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές κλείνοντας στα επίπεδα των 93,34 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στο NYSE λίγο πριν το κλείσιμο η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο 2 προς 1, ενώ άλλαξαν χέρια περί τα 992 εκατ. κομμάτια. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στις μετοχές των Citigroup, iShares και ΕΜC Corporation.

Στο Nasdaq ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 1,6 δισ. κομμάτια με την αναλογία ανοδικών - πτωτικών να κυμαίνεται επίσης στο 2 προς 1. Το υψηλότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των Powershares, Microsoft και Applied Materials.

Ο Dow Jones ”έκλεισε” στις 12.552 μονάδες με κέρδη 1,45%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 2,32%, στις 2.373 μονάδες. Ανοδος 1,36% για τον S&P 500, στις 1.367 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 2,85%, στα 15,53 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε σημείωσε άνοδο 2,2%, στα 42,41 δολάρια. Πτώση 0,43% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 11,67 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,51%, στις 5.880 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,3%, στις 4.855 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,08% για το DAX 30, στις 6.973 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v