Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στη Wall εν όψει Bernanke

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύεται η αμερικανική αγορά, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τις αγορές να περιμένουν την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke για την οικονομία μετά τη χθεσινή αναπάντεχη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύεται η αμερικανική αγορά, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τις αγορές να περιμένουν την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke για την οικονομία μετά τη χθεσινή αναπάντεχη ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες ”πράσινες” συνεδριάσεις, μετά την αναπάντεχα ισχυρή εικόνα των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές στρέφονται στη σημερινή κατάθεση του κ. Bernanke, εν αναμονή στοιχείων για το αν η βελτίωση των λιανικών πωλήσεων αποτελεί ένα διάλειμμα σε μια οικονομία σε ύφεση ή αποτελεί στοιχείο βελτίωσης των συνθηκών στις ΗΠΑ.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Comcast μετά την ανακοίνωση εκτίναξης των κερδών κατά 54% αλλά κυρίως, αποπληρωμής μερίσματος για πρώτη φορά από το 1999.

Πτωτική κίνηση για τον τίτλο της Marriott International καθώς τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά οι προβλέψεις για το 2008 ήταν χαμηλότερες.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.523 μονάδες με απώλειες 0,18%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,51%, στις 2.361 μονάδες. Απώλειες 0,14% για τον S&P 500 στις 1.365 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,61%, στις 5.915 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,60%, στις 7.015 μονάδες. Κέρδη 0,93% για τον CAC 40, στις 4.900 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v