Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή πτώση. Morgan Stanley και IBM στο επίκεντρο, μετά τα αποτελέσματα. Μέτριος ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ λέει η Fed. Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο, πτώση για χρυσό.

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε τροχιά ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες κινείται η αμερικανική αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 20.544 μονάδες, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,39% στις 2.351 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει άνοδο 0,49% στις 5.880 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα αποτελέσματα της Morgan Stanley, με τον τίτλο να ενισχύεται συμπαρασύροντας τον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται ο δεικτοβαρής τίτλος της ΙΒΜ, με απώλειες ως 4,5%, περιορίζοντας τα κέρδη στην αμερικανική αγορά. Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται ο τίτλος της Yahoo, μετά τα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. 

Σημειώνεται ότι χθες οι δείκτες στη Wall υποχώρησαν υπό το βάρος των πιέσεων στην Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση κερδών που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Νωρίτερα, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από τη Fed. Σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικανική οικονομία κινήθηκε και τον Μάρτιο σε μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,4% στις 7.119 μονάδες υπό το βάρος των πρόωρων εκλογών, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται κατά 0,14% στις 12.017 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει άνοδο 0,21% στις 5.000 μονάδες. 

Σταθεροποιητικά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές ενόψει της ανακοίνωσης για τα αμερικανικά αποθέματα, με τον «μαύρο χρυσό» να κινείται στα 52,8 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX. Απώλειες 0,6% για τον χρυσό, στα 1.286 δολάρια/ουγγιά.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v