Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τρεις δείκτες στη Wall Street αν και ο Dow Jones νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί ακόμα και 400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Ενισχύεται ο χρυσός, πιέσεις για το πετρέλαιο.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά παρά την ανησυχία των επενδυτών για πιθανό εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 145 μονάδων ή 0,6% στις 24.178 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,81% στις 2.635 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,98% στις 7.008 μονάδες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Nasdaq κινδύνευε να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Νωρίτερα, Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επιβάλουν δασμούς ως και 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η σόγια και τα αεροπλάνα, απαντώντας στην απειλή Τραμπ ότι θα επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας έως 50 δισ. δολαρίων, αν το Πεκίνο δεν προχωρήσει σε εμπορικούς συμβιβασμούς σύντομα.

Στο επίκεντρο και οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, με την έκθεση του ινστιτούτου ADP να κάνει λόγο για δημιουργία 241.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν στο προσκήνιο, έχοντας δεχτεί μεγάλες πιέσεις τις τελευταίες συνεδριάσεις. Η μετοχή του Facebook καταγράφει νέα πτώση 2%, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 20% σε σχέση με τα υψηλά της. Οι τελευταίες πληροφορίες στο σίριαλ του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα κάνουν λόγο για κατάθεση του CEO Mark Zuckerberg στην επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο στις 11 Απριλίου.

Πτώση άνω του 2% καταγράφει και ο τίτλος της Amazon, μετά και την τελευταία επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των πρακτικών της εταιρίας, με τους αναλυτές πάντως να θεωρούν ότι είναι απίθανο να αλλάξει σημαντικά το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο κινείται ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,05% στις 7.034 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,37% στις 11.957 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,2% στις 141 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καταγράφοντας κέρδη 1% στα 1.351 δολάρια η ουγγιά, ενώ στον αντίποδα, πιέσεις άνω του 2% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, στα 62,18 δολάρια το βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v