Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στη Wall με «βαρίδι» την Amazon

Διευρύνονται οι απώλειες των δεικτών εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων. Βουτιά 700 μονάδων για Dow. Σε διόρθωση ο S&P 500. Πτώση πάνω από 2% για το αργό. Υποχωρεί 6% η μετοχή της Amazon. Στο 2,72% η απόδοση του 10ετούς.

Βαριές απώλειες στη Wall με «βαρίδι» την Amazon

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι δασμοί που επέβαλε η Κίνα σε 128 αμερικανικά προϊόντα επανέφεραν τους φόβους για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο και οι τεχνολογικές μετοχές δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 3% ή 730 μονάδες στις 23.371 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,5% χαμηλότερα στις 6.812 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 3,15%, στις 2.557 μονάδες. 

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του 2018, ενώ ο S&P 500 κινείται κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών. 

H Κίνα επέβαλε δασμούς σε 128 προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς σε εισαγόμενο αλουμίνιο και χάλυβα, που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το ποσοστό των δασμών κυμαίνεται από 15% έως και 25% και αφορά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, κρασιά και χοιρινό. Παράλληλα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς και σε προϊόντα αλουμινίου από τις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε πως ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στις 59,3 μονάδες από 60,8 το Φεβρουάριο.Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 60 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από 50 μονάδες δείχνει επέκταση του κλάδου.

Ο Μάρτιος ήταν ο 19 διαδοχικός μήνας επέκτασης τoυ κλάδου της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 1.339 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,5% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2328 δολαρίου/ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon υποχωρεί περίπου 6% μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,72%. 

Βουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το σύστημα αυτόματης πλοήγησης βρισκόταν σε λειτουργία, όταν προκλήθηκε θανατηφόρο τροχαίο με αυτοκίνητο παραγωγής της.

Πτώση 4,4% σημειώνει η μετοχή του Netflix, ενώ 2% χαμηλότερα κινούνται οι Google και Microsoft. 

Σε ελεύθερη πτώση 8% η μετοχή της Intel, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να σταματήσει την χρήση των τσιπ της εταιρείας για τους υπολογιστές Mac. 

Σημειώνεται ότι σήμερα οι ευρωαγορές είναι κλειστές λόγω αργίας. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v