Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν οι δείκτες, οδεύοντας σε θετικό κλείσιμο μετά τη χθεσινή βουτιά. Άνοδος για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Η μετοχή της Tesla ενισχύεται 4,45%.

Aνακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τις βαριές απώλειες τη Δευτέρα, που οδήγησαν τον S&P 500 κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων διακοσίων ημερών και διέγραψαν τα κέρδη του Nasdaq.

O Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 23.844 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,84% υψηλότερα στις 6.928 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 2.601 μονάδες. 

Oι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς παραμένουν οι φόβοι για νέες εμπορικές κυρώσεις κατά της Κίνας και για τον «πόλεμο» που έχει ανοίξει με την Amazon.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε νέα επίθεση κατά της Amazon την Τρίτη, οδηγώντας την μετοχή σε αρνητικό έδαφος. «Έχω δίκιο στο ότι η Amazon κοστίζει στα Αμερικάνικα Ταχυδρομεία τεράστιες ποσότητες χρήματος που κάνουν το παιδί για τα θελήματα της. Η Amazon πρέπει να πληρώσει το κόστος αυτός (και παραπάνω) και να μην τα μεταφέρει στις πλάτες του Αμερικανού φορολογούμενου» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι μια αγορά που συνεχίζει να κινείται με βάση τον φόβο αντί για τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία και με tweet αντί για τεχνικά δεδομένα, το οποίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να καθορίσουμε πού οδεύουμε σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», σύμφωνα με τον Άντριου Άνταμς, υπεύθυνο στρατηγικής στη Raymond James.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,56% στα 63,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,37% χαμηλότερα, στα 1.341 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,228 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 2,76%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 4,45%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v