Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street κόντρα στον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ

Ανακάμπτουν από τη χθεσινή πτώση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά παρά τον «πόλεμο δασμών» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Διολισθαίνει το δολάριο. Ενισχύεται το αργό. Στο 3,03% το αμερικανικό 10ετές.

Ανοδος στη Wall Street κόντρα στον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, ανακάμπτοντας από την πτώση της Δευτέρας, όταν ο S&P 500 κατέγραψε τις ισχυρότερες μηνιαίες απώλειες.

O Dow Jones ενισχύεται 0,75% στις 26.256 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,93% υψηλότερα στις 7.969 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,66% στις 2.907 μονάδες. 

Η αμερικανική κυβέρνηση ανήγγειλε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10%, μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο προχωρήσει σε αντίποινα.

Το Πεκίνο «σήκωσε το γάντι», ανακοινώνοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης παρέμεινε αμετάβλητος στις 67 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders).

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,29% υψηλότερα στα 69,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,05% στα 1.206 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,175 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο στο 3,03%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v