Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

O Dow Jones υποχωρεί 0,5% στις 26.598 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 2.922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,46% στις 7.950 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης διεύρυνε τις απώλειες του μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Ροντ Ροζενστάιν. Συγκεκριμένα, το Axios μετέδωσε πως ο Ρόζενσταϊν θα παραιτηθεί από τη θέση του. Το Bloomberg ανέφερε λίγο αργότερα πως ο Λευκός Οίκος αποδέχθηκε την παραίτηση του Ρόζενσταϊν.

Tη Δευτέρα το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται σε «εμπορικό εκβιασμό» κι εκφοβίζουν άλλες χώρες, προκειμένου να τις υποτάξουν στη θέλησή τους, μέσω της υιοθέτησης μέτρων όπως η επιβολή δασμών, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το κινεζικό πρακτορείο επικαλείται μία λευκή βίβλο που εξέδωσε το Πεκίνο, λίγες ώρες μετά την εκατέρωθεν επιβολή νέων δασμών εισαγωγής προϊόντων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed διαμορφώθηκε στις 0,18 μονάδες, στο ίδιο επίπεδο με τον Ιούλιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ισχυρές απώλειες έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,81 δολ./ευρώ. Το δολάριο διολισθαίνει και έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στα εμπορεύματα, η αμερικανική ποικιλία του αργού πετρελαίου ενισχύεται 1,68% στα 71,6 δολάρια το βαρέλι. Πάνω από το $80 δολάρια το βαρέλι κινείται το πετρέλαιο Brent.

Σε θετικό έδαφος κινείται και ο χρυσός, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση του δολαρίου. Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.205 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει οριακή άνοδο στο 3,085%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Sirius υποχωρεί 3%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα εξαγοράσει την υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής Pandora έναντι 3,5 δισ. δολαρίων.

Πτώση 5,8% σημειώνει η μετοχή της Comcast.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v