Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με στήριξη από τις τράπεζες

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Στο 3,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με στήριξη από τις τράπεζες

Συγκρατημένα κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς η άνοδος των τραπεζικών και ενεργειακών μετοχών αντισταθμίζεται από την πτώση του Facebook και άλλων τεχνολογικών εταιρειών. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,25% στις 26.630 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 7.999 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,14% στις 2.923 μονάδες. 

Ο ενεργειακός τομέας πραγματοποιεί άλμα 0,72%, καθώς το πετρέλαιο Brent παραμένει σε υψηλό τεσσάρων ετών. Κέρδη 0,4% σημειώνει ο τραπεζικός τομέας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων στο επίπεδο του 2,25%. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε 6% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 6,2% τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ κινείται υψηλότερα έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, η αμερικάνικη ποικιλία του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,58% στα 72,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent παραμένει σε υψηλό τεσσάρων ετών πάνω από τα 80 δολάρια. Ο χρυσός κινείται 0,18% υψηλότερα στα 1.206 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου καταγράφει άνοδο μίας μονάδας βάσης, στο 3,1%.

Στο ταμπλό, η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων οδηγεί υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 0,9% στα 117 δολάρια, ενώ άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Bank of America. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή του Facebook, μετά την ανακοίνωση των ιδρυτών του Instagram ότι αποχωρούν από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v