Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple και Goldman Sachs «βούλιαξαν» τη Wall Street

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να χάνει 600 μονάδες. Βαριές απώλειες για τις μετοχές των Apple (-5%) και Goldman Sachs (-7,5%). Ενδέκατη σερί πτώση για την τιμή του πετρελαίου.

Apple και Goldman Sachs «βούλιαξαν» τη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με πρωταγωνιστές των απωλειών τις μετοχές των Apple και Goldman Sachs.

Ειδικότερα, ο Dow Jones «βούλιαξε» 2,31% ή 601 μονάδες στις 25.387, ο S&P έκλεισε με απώλειες 1,97% στις 2.726 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,78% στις 7.200 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (-7,5%) και Apple (-5%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (+0,4%) και Coca Cola (+0,3%).

Στο μεταξύ, εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ με Κίνα, Καναδά και Ε.Ε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων, προκαλώντας την αντίδραση ξένων κυβερνήσεων και των αυτοκινητοβιομηχάνων καθώς οι δασμοί θα ανεβάσουν το κόστος κατασκευής και θα πλήξουν τις πωλήσεις και τις θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τη νέα άνοδο του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου έπιασε υψηλό 16 μηνών στις 97,58 μονάδες. Αντίστοιχα, το δολάριο έπιασε υψηλό έτους σε σχέση με το ευρώ καθώς ενισχύθηκε 0,8% στο 1,1239 από 1,1335 την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε περικοπές της παραγωγής πετρελαίου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε άνοδο την τιμή του μαύρου χρυσού. Ειδικότερα το αργό WTI υποχώρησε για ενδέκατη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,4% στα 59,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Aurora Cannabis καθώς τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν στα 105,5 εκατ. δολάρια από μόλις 3,6 εκατ. πέρυσι και 79,9 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.203 δολ./oz.

Σημειώνεται ότι η αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ παρέμεινε κλειστή λόγω της «Ημέρας των βετεράνων».

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v