Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με ώθηση από Apple και τράπεζες

Σε θετικό έδαφος γυρίζει η αμερικανική αγορά. Απώλειες 1,7% για την Amazon. Ανοδο καταγράφουν μεταξύ άλλων Apple και JP Morgan. Ενισχύονται γεν, χρυσός και αμερικανικά ομόλογα. Κέρδη για το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με ώθηση από Apple και τράπεζες

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες την Πέμπτη μετά τη δέσμευση της Τερέζα Μέι να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το Brexit, με την άνοδο της Apple και του τραπεζικού τομέα να αντισταθμίζει τις πιέσεις από την πτώση της Amazon και της Walmart.

O Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 25.277 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,23% υψηλότερα στις 7.217 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,64% στις 2.718 μονάδες. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε να δώσει μάχη για να σώσει τη συμφωνία της για το Brexit, τονίζοντας πως θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόταση μομφής.

«Θα το ολοκληρώσω;» Ναι» τόνισε η κα. Μέι σε διάγγελμα της προς τον βρετανικό λαό. «Θα κάνω τη δουλειά μου να φέρω την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη Βρετανία και θα κάνω τη δουλειά μου να φέρω μια συμφωνία που είναι προς το συμφέρον του έθνους» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ολόψυχα ότι η πορεία που έχει χαράξει είναι η σωστή για τη χώρα μας και τους πολίτες μας» σημείωσε η ίδια σε διάγγελμα της προς τον βρετανικό λαό

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 2%, όση και η μετοχή της J.P. Morgan. 

Η μετοχή της Cisco ενισχύεται 4%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Απώλειες 0,5% σημειώνει η μετοχή της Walmart. H μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ισχυρές ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ αύξησε τις προβλέψεις για τις ετήσιες πωλήσεις.

Πτώση 1,7% σημειώνει η μετοχή της Amazon, ενώ η μετοχή του Facebook υποχωρεί 1,2%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο είχαν υποχωρήσει 0,1%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,5% τον Οκτώβριο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 56,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.213 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,296 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, ράλι πραγματοποιεί το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση του τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,08%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v