Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη σερί πτώση για τον S&P

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να χάνει 205 μονάδες. Ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά από 12 μέρες πτώσης. Απώλειες 2,8% για την Apple. Νέες πιέσεις στο δολάριο.

Πέμπτη σερί πτώση για τον S&P

Πτώση σημείωσε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές εξελίξεις, στα εταιρικά αποτελέσματα, στον δείκτη τιμών καταναλωτή και στο πετρέλαιο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,81% ή 205 μονάδες στις 25.080, ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,76% στις 2.701 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στις 7.136 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική πτώση για τον Dow Jones και η πέμπτη για τον S&P.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (-3%) και Apple (-2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των DowDuPont (+1%) και Verizon (+0,6%).

Στο μεταξύ, η Επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα απαντήσει με αντίμετρα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων. «Τότε, θα αντεπιτεθούμε. Μπορούμε πολύ γρήγορα να διαμορφώσουμε μία μακρά λίστα με αντίμετρα που είναι συνεπή με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», δήλωσε.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων εννιά μηνών τον Οκτώβριο, μετά την αύξηση του κόστους της βενζίνης και των ενοικίων.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,1% τον Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,5%, υψηλότερα από το επίπεδο του 2,3% στο οποίο είχε βρεθεί ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσαν τα πολυκαταστήματα Macy’s καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στα 27 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 5,404 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 15 σεντς και έσοδα στα 5,401 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά από 12 διαδοχικές μέρες πιέσεων. Η τιμή του αργού WTI ανέκαμψε 1% στα 56,25 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 1.210 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα για δεύτερη μέρα έναντι του ευρώ, τούτη τη φορά κατά 0,5% στο 1,1343 δολ. από 1,1289 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 3,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v