Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Πτώση 2% για την Apple. Ανακάμπτει το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 3,12% κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς η μετοχή της Apple βουτάει 2% και οδεύει σε bear market.

O Dow Jones κινείται 1% χαμηλότερα στις 25.017 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,1% στις 7.128 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1% στις 2.694 μονάδες. 

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 2% και βρίσκεται 18,5% χαμηλότερα σε σχέση με το υψηλό που πέτυχε στις αρχές Οκτωβρίου. Μια πτώση 20% θα οδηγούσε τη μετοχή σε bear market.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,1% τον Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,5%, υψηλότερα από το επίπεδο του 2,3%, στο οποίο είχε βρεθεί ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε 0,2% υψηλότερα. Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί 0,3% υψηλότερα και ο δομικός πληθωρισμός 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο επιχειρεί να ανακάμψει από τη χθεσινή κατάρρευση και ενισχύεται 1,45%, στα 56,52 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει οριακή πτώση 0,02%, στα 1.201 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,129 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,16%.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v