Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοφόρος ο Νοέμβριος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. H καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων επτά ετών για S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο η συνάντηση Τραμπ- Σι Τζινπίνγκ. Μηνιαία «βουτιά» 22% για το πετρέλαιο.

Κερδοφόρος ο Νοέμβριος στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street εν αναμονή της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στην Αργεντινή.

O Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε την Παρασκευή ότι υπάρχουν κάποια καλά σημάδια στις συνομιλίες με την Κίνα.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Αν μπορούσαμε να κλείσουμε μια συμφωνία, αυτό θα ήταν καλό. Πιστεύω ότι το θέλουν. Πιστεύω ότι θα θέλαμε. Θα δούμε» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιτζερ, ανέφερε ότι θα του προξενούσε έκπληξη, αν η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της σύσκεψης της G20 δεν είχε θετική έκβαση.

Στο μεταξύ, σε υψηλό τεσσάρων ετών εκτινάχθηκε ο δείκτης που καταγράφει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα ο δείκτης Chicago PMI, ανήλθε στις 66,4 μονάδες από 58,4τον προηγούμενο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,79% ή 199 μονάδες στις 25.538, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,81% στις 2.759 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,79% στις 7.330 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones κέρδισε 5,1%, ο S&P 4,8% και ο Nasdaq 5,6%.

Αντίστοιχα, το Νοέμβριο ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,7%, ο S&P 1,8% και ο Nasdaq 0,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+4,1%) και Intel (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-2,1%) και Walt Disney (-1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1% στα 50,93 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.226 δολ./oz.

Το Νοέμβριο το πετρέλαιο σημείωσε «βουτιά» 22% και ο χρυσός κέρδισε 0,9%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1314 δολ. από 1,1394 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v