Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά την ομιλία Τραμπ

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την ομιλία Τραμπ και τα εταιρικά αποτελέσματα. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Άνοδος 1,5% για την GM.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά την ομιλία Τραμπ

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη δεύτερη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα των εταιρειών για το τέταρτο τρίμηνο, όπως της General Motors η οποία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 25.370 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση στις 7.395 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 2.733 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ την 27η και την 28η Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγιάνγκ.

Για την Κίνα, ο κ. Τραμπ προειδοποίησε το Πεκίνο ότι δεν μπορεί πλέον να «κλέβει τις δουλειές και τον πλούτο των Αμερικανών» και απαίτησε «διαρθρωτικές αλλαγές», για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των κοινοβουλευτικών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η General Motors  ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $2,1 δισ. δολάρια έναντι ζημιών $5,2 δισ. ή 3,65 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή.

H μετοχή της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνει άνοδο 1,5%, στα 39 δολάρια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 11,5% στα 49,3 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στα 54 δισ. δολάρια το Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 53,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,11% στα 1.317 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v