Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αμετακίνητη» η Wall Street μετά τον Τραμπ

Ήπιες κινήσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την ομιλία Τραμπ και τα εταιρικά αποτελέσματα. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανοδος για το αργό. Κέρδη για τη GM μετά τα αποτελέσματα.

«Αμετακίνητη» η Wall Street μετά τον Τραμπ

Οριακές μεταβολές εμφάνισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη δεύτερη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα των εταιρειών για το τέταρτο τρίμηνο, όπως της General Motors η οποία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 25.389 μονάδες, ο Nasdaq εμφάνισε πτώση 0,36% στις 7.375 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,22% στις 2.731 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ την 27η και την 28η Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγιάνγκ.

Για την Κίνα, ο κ. Τραμπ προειδοποίησε το Πεκίνο ότι δεν μπορεί πλέον να «κλέβει τις δουλειές και τον πλούτο των Αμερικανών» και απαίτησε «διαρθρωτικές αλλαγές», για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των κοινοβουλευτικών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η General Motors ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $2,1 δισ. δολάρια έναντι ζημιών $5,2 δισ. ή 3,65 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή. H μετοχή της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε άνοδο άνω του 1%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 11,5% στα 49,3 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στα 54 δισ. δολάρια το Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 53,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός εμφάνισε απώλειες 0,6% στα 1.310 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v