Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες οι δείκτες καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Κέρδη για το αργό. Στο 2,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 25.699 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 7.457 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,79%, στις 2.767 μονάδες. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Λάιτιζερ, είχε «παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της Κίνας Λιου Χι.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τόνισε πως ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να φτάσουν σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, μετά από βουτιά 1% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,1%. Πρόκειται για τον τρίτο διαδοχικό μήνα στον οποίο καταγράφεται πτώση των τιμών των εισαγόμενων αγαθών.

Εξαιρουμένης της ευμετάβλητης κατηγορίας των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών έχουν βουτήξει 1,7%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις 95,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από 91,2 τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο στις 94 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,78% στα 55,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,66% υψηλότερα, στα 1.322 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,128 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v