Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Νέα άνοδο σημειώνουν οι δείκτες την Τετάρτη, με το εμπόριο στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το ευρώ. Κέρδη για το αργό. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Διευρύνουν το χθεσινό ράλι οι αμερικανικές μετοχές, εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλικάμωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι η Fed έχει περιθώρια να διατηρήσει υπομονετική στάση όσον αφορά τα επιτόκια.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,67% στις 25.595 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,59% υψηλότερα στις 7.460 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,58% στις 2.760 μονάδες. 

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε την Τρίτη μια πιο ήπια στάση απέναντι στην Κίνα, λέγοντας πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αφήσει να παραταθεί η διορία για την επιβολή κυρώσεων πέρα από τις 2 Μαρτίου. 

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2017.

Τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 1,9%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,2%.

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία που έδωσε σε τραπεζικό συνέδριο στο Δουβλίνο, ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, τόνισε πως προβλέπει μια αύξηση επιτοκίου το 2019 από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 53,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακή πτώση 0,04% στα 1.313 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,128 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,71%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hilton πραγματοποιεί άλμα 6,5%. Η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τέταρτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 7,8% σημειώνει η μετοχή της TripAdvisor, μετά την ανακοίνωση κερδών τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v