Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικρή πτώση σημείωσε ο Dow Jones σε μια συνεδρίαση χωρίς έντονες συγκινήσεις. Σε θετικό έδαφος οι S&P και Nasdaq. Όγδοη μέρα ανόδου για το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο νέο κύκλο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας στο Πεκίνο μετά τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την 1η Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στο 25% από 10% προηγουμένως.

Στο μεταξύ, πιθανή θεωρείται η συνάντηση του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.

«Είναι πιθανό... Θέλει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι πολύ σύντομα», δήλωσε η Κόνγουεϊ σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Απαντώντας σε ερώτηση αν οι δύο χώρες πλησιάζουν σε μια εμπορική συμφωνία, είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Ετσι φαίνεται, απολύτως».

Στο εταιρικό μέτωπο, η Morgan Stanley προχωρά στην εξαγορά της Καναδικής Solium Capital έναντι 900 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον, βουτιά 20% σημείωσαν οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC.

Η εγχώρια αγορά συρρικνώθηκε κατά 9,7%, αλλά η Apple διολίσθησε με διπλάσιο ρυθμό. Η επιβράδυνση της οικονομίας, η επιμήκυνση της περιόδου αντικατάστασης και η υψηλή τιμή του iPhone, συνέβαλαν στην μεγάλη πτώση των πωλήσεων, ανέφερε η IDC.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,21% ή 53 μονάδες στις 25.053, ο S&P κατέγραψε κέρδη μόλις 0,07% στις 2.7307 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,13% στις 7.307 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+1,6%) και Cisco Systems (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,9%) και UnitedHealth (-1,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 52,41 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.312 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε για όγδοη μέρα έναντι του ευρώ, τούτη τη φορά κατά 0,4% στο 1,1279 δολ. από 1,1326 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v