Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Οι προσδοκίες μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας κράτησαν σε θετική τροχιά το αμερικανικό χρηματιστήριο. Άνοδος άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones. Ενισχύθηκε το δολάριο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά τη δήλωση Τραμπ ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας «εξελίσσονται πολύ καλά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός έναντι των Κινέζων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση των διαπραγματεύσεων και μετά την πρώτη Μαρτίου σε περίπτωση που οι δύο χώρες βρεθούν κοντά σε συμφωνία.

Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε τη μικρότερη άνοδο του τελευταίου 1,5 έτους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2017. Τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 1,9%.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε το Hilton καθώς τα προσαρμοσμένη κέρδη αυξήθηκαν στα 79 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 2,29 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα69 σεντς και έσοδα στα 2,09 δισ. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% ή 117 μονάδες στις 25.543, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 2.753 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,08% στις 7.420 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των 3Μ (+1,6%) και Home Depot (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-0,8%) και Pfizer (-0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,3% στα 53,90 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% στα 1.315 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1271 δολ. από 1,1327 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v