Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με ώθηση από τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ένατη κερδοφόρα εβδομάδα για τον Dow Jones. Σε υψηλό 3,5 μηνών το πετρέλαιο.

Επέστρεψε πάνω από τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Κέρδη κατάγραψε η Wall Street εν αναμονή της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες για το εμπόριο, Λίου Χε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αναμένει να συναντηθεί σύντομα και με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζιπινγκ καθώς οι σημαντικότερες εμπορικές αποφάσεις θα ληφθούν μεταξύ των δύο ηγετών.

«Ενδεχόμενη συμφωνία θα δώσει ώθηση όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στην παγκόσμια οικονομία», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της Prudential Financial, Quincy Krosby. «Ένα εμπορικό deal θα βοηθήσει την κινεζική οικονομία να σταθεροποιηθεί», σημείωσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,7% ή 181 μονάδες στις 26.031, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 2.792 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,31% στις 7.527 μονάδες.

Σημειώνεται ότι o Dow Jones ενισχύθηκε για ένατη διαδοχική εβδομάδα επιτυγχάνοντας το μακροβιότερο ανοδικό σερί των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+2%) και Pfizer (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-1,2%) και DowDuPont (-0,7%).

«Η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους 12 με 18 μήνες δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο στο παρελθόν», δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόστιτς, το παγκόσμιο εμπόριο, μαζί με το Brexit, είναι μεταξύ των ρίσκων που δημιουργούν σύννεφα στο οικονομικό outlook.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε υψηλό 3,5 μηνών σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 57,26 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.332 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, αργό και χρυσός κέρδισαν 3% και 0,8% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο για άλλη μια μέρα κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1334 δολ. από 1,1336 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v