Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο. Άνοδος 3% για τη Walmart. Κέρδη 1% για τον χρυσό.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τις αρχικές ήπιες απώλειες, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 25.956 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα, στις 7.507 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4%, στις 2.778 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο Nasdaq έκλεισαν την Παρασκευή σε θετικό έδαφος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ για τον S&P 500 ήταν η έβδομη ανοδική συνεδρίαση στις τελευταίες οκτώ. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Walmart ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα των ΗΠΑ που λειτουργούν τουλάχιστον έναν χρόνο, αυξήθηκαν 4,2%, εξαιρουμένων των καυσίμων, κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που ολοκληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου.

Η αύξηση των πωλήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο κατά 2,96%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν, στο 1,41 δολάριο ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για $1,33.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 43%, σε ευθυγράμμιση με την άνοδο του προηγούμενου τριμήνου.

Η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ ενισχύεται 3%, στα 99,9 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αξιωματούχος της Fed, Λορέτα Μέστερ, υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων.

«Η νομισματική πολιτική δεν φαίνεται να είναι πίσω ή μπροστά από τις εξελίξεις» σημείωσε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ. «Το περιβάλλον αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για την οικονομία» πρόσθεσε

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 55,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,03% υψηλότερα, στα 1.335 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1316 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,643%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v