Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 2,645% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη και μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίαση της Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 25.939 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.478 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 2.783 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι θα είναι «υπομονετική» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα. 

Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έδειξαν αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου κατά πόσον θα χρειαστεί αύξηση επιτοκίων αργότερα φέτος.

«Πολλοί συμμετέχοντες (στη FOMC) άφησαν να εννοηθεί πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στο επιτόκιο τη φετινή χρονιά» τονίζεται στα πρακτικά.

Ενώ αρκετοί τόνισαν πως οι αυξήσεις επιτοκίων θα είναι αναγκαίες «μόνο αν ο πληθωρισμός διαμορφωθεί υψηλότερα από ότι προβλέπεται», άλλοι επισήμαναν πως τα επιτόκια θα πρέπει να κινηθούν υψηλότερα ακόμα και αν η οικονομία εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έκριναν ότι απαιτείται μια «υπομονετική» στάση όσον αφορά τα επιτόκια, ενόψει των «αντίθετων ανέμων» που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,64% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.346 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,139 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου στα 2,645%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της CVS Health βουτάει 8,6%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Πτώση 0,3% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά την αποχώρηση και άλλου κορυφαίου στελέχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v