Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόριο και Walmart στήριξαν τη Wall Street

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο. Άνοδος 2,3% για τη μετοχή της Walmart. Αισιοδοξία για το εμπόριο. Υποχώρησε το δολάριο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Εμπόριο και Walmart στήριξαν τη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τόσο στον νέο κύκλο εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στην Ουάσιγκτον όσο και στα καλά αποτελέσματα τριμήνου της Walmart.

«Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα είναι πολύπλοκες αλλά εξελίσσονται καλά», δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι μπορεί να παραταθεί η διορία για την ολοκλήρωση τους.

Οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στην Κίνα πως αν δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο ως την 1η Μαρτίου θα αυξήσουν τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.

«Η διορία της 1ης Μαρτίου δεν είναι μια μαγική ημερομηνία» ανέφερε ο Τραμπ σύμφωνα με το Reuters.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walmart (+2,3) καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,41 δολ. και τα έσοδα στα 138,79 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,33 δολ. και έσοδα στα 138,76 δις. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,03% ή 8 μονάδες στις 25.891, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,15% στις 2.779 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 7.486 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walmart (+2,2%) και Walgreens Boots (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (-0,8%) και American Express (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 56,09 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,6% στα 1.343 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1343 δολ. από 1,1311 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,65%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v