Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη κερδοφόρα συνεδρίαση για το Nasdaq

Το μακροβιότερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.Θετικό πρόσημο και για τους Dow Jones και S&P. Διχασμένη η Fed για τα επιτόκια. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Όγδοη κερδοφόρα συνεδρίαση για το Nasdaq

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed –σύμφωνα με τα πρακτικά- συζήτησαν στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου κατά πόσον θα χρειαστεί αύξηση επιτοκίων αργότερα φέτος.

«Πολλοί συμμετέχοντες (στη FOMC) άφησαν να εννοηθεί πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στο επιτόκιο τη φετινή χρονιά» τονίζεται στα πρακτικά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ αρκετοί επισήμαναν πως οι αυξήσεις επιτοκίων θα είναι αναγκαίες «μόνο αν ο πληθωρισμός διαμορφωθεί υψηλότερα από ότι προβλέπεται», άλλοι σημείωναν πως τα επιτόκια θα πρέπει να κινηθούν υψηλότερα ακόμα και αν η οικονομία εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% ή 64 μονάδες στις 25.954, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 2.784 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα για όγδοη μέρα και συγκεκριμένα κατά 0,03% στις 7.489 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+3,5%) και DowDuPont (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3,5%) και Walmart (-2,5%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές βλέπουν πιθανή συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά τη δήλωση του Ντόνανλτ Τραμπ, ότι «οι συνομιλίες είναι πολύπλοκες αλλά εξελίσσονται καλά» και ότι «η 1η Μαρτίου δεν είναι κάποια μαγική μέρα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε για πέμπτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 1,5% στα 56,92 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.347 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1342 δολ. από 1,1344 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v