Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Πτώση για το αργό.

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι αναβάλει τους πρόσθετους δασμούς στην Κίνα και ότι σχεδιάζει σύνοδο με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 26.195 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,77% υψηλότερα στις 7.584 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,58% στις 2.808 μονάδες. 

Ο Τραμπ σε ανάρτησή στου στο Twitter έκανε λόγο για «παραγωγικές συνομιλίες» ΗΠΑ-Κίνας, γνωστοποιώντας πως θα αναβάλλει την αύξηση των δασμών που είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.

«Είμαι ικανοποιημένος που ανακοινώνω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Twitter.

«Κατά συνέπεια (...) θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προβλέπεται (ως) τώρα την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως θα προγραμματίσει συνάντηση κορυφής με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο ιδιόκτητο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να υπογραφεί συμφωνία, αν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Chicago Fed διολίσθησε στις -0,43 μονάδες τον Ιανουάριο από 0,05 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,4% στα 55,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,02% χαμηλότερα στα 1.333 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα στο 2,68%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί ράλι 9%, μετά την ανακοίνωση ότι πουλάει την μονάδα βιοφαρμάκων στην Danaher έναντι 21 δισ. δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v