Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Με ανοδικό πρόσημο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο το εμπόριο. «Βουτιά» 3,1% στο πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Το εμπόριο στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές για άλλη μια συνεδρίαση να επικεντρώνονται στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, την πρόθεσή του να αναβάλλει την επιβολή πρόσθετων δασμών στην Κίνα γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής στις αγορές.

Ο Τραμπ σε ανάρτησή στου στο Twitter έκανε λόγο για «παραγωγικές συνομιλίες» ΗΠΑ-Κίνας, γνωστοποιώντας πως θα αναβάλλει την αύξηση των δασμών που είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.
«Είμαι ικανοποιημένος που ανακοινώνω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Twitter.

«Κατά συνέπεια (...) θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προβλέπεται την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Ιανουάριο με «βαρίδι» την εργοστασιακή παραγωγή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Chicago Fed διολίσθησε στις -0,43 μονάδες τον Ιανουάριο από 0,05 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,23% ή 60 μονάδες στις 26.092, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,12% στις 2.796 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,36% στις 7.554 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+2,4%) και Caterpillar (+2%) ενώ τη ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,5%) και Home Depot (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 3,1% στα 55,48 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1362 δολ. από 1,1334 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v