Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall με τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο επίκεντρο

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ. Ισχυρά κέρδη για το αργό. Στο 2,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή πτώση στη Wall με τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,11% στις 26.015 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.541 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,07% στις 2.791 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας πως θα συνεχίσουν τον διάλογο την Πέμπτη.

«Εξαιρετική συνάντηση και δείπνο απόψε στο Βιετνάμ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Πολύ καλός διάλογος. Συνεχίζεται αύριο!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 12,8% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτική μέτρηση που λαμβάνει υπόψη μόνο το εμπόριο αγαθών.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Iανουάριο στις ΗΠΑ, ανακάμπτοντας από το χαμηλό πέντε ετών στο οποίο βρέθηκαν τον Δεκέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων σημείωσε άνοδο 4,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο, σκαρφαλώνοντας στις 103 μονάδες.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο κατά 1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,14% στα 56,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,11% στα 1.327 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,66%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Best Buy πραγματοποιεί άλμα 15% στα 69 δολάρια. 

Άνοδο 2% σημειώνει η General Electric, μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδας βιοφαρμάκων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v