Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει μόλις 33 μονάδες. Προβλημάτισαν τα αποτελέσματα της Home Depot. Πως βλέπει την αμερικανική οικονομία ο Πάουελ. Υποχώρησε το δολάριο.

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Wall Street μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Home Depot και τα απογοητευτικά macro στη στεγαστική αγορά.

Ειδικότερα, η Home Depot (-0,8%) ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου στα 2,3 δισ. δολάρια ή 2,09 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 26,5 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 2,16 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 26,578 δισ.

Επιπλέον, η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ “βούτηξε” σε χαμηλό δύο ετών τον Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 11% τον Δεκέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,08 εκατ. κατοικιών.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στο 1,23 εκατ. από 1,21 εκατ. τον Νοέμβριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,13% ή 33 μονάδες στις 26.058, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,08% στις 2.793 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 7.549 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+1%) και Nike (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-2,3%) και Home Depot (-0,8%).

H αμερικανική οικονομία παραμείνει ισχυρή, αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι”, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουλ, σε επιτροπή της Γερουσίας.

Στην εξαμηνιαία του ομιλία για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της οικονομίας και είναι έτοιμοι να αλλάξουν πολιτική εφόσον χρειαστεί.

«Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάουελ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 55,50 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε μόλις 0,1% στα 1.328 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1393 δολ. από 1,1358 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v